Většina lidí si grilování spojuje zejména s horkými letními dny, kdy se setkají přátelé nebo rodina a zahradou se šíří vůně masa a zeleniny. Podzim má ovšem pro grilování své jedinečné kouzlo a přináší několik výhod, které by byla škoda nevyužít.
1. Příjemnější počasí
Na rozdíl od léta není na podzim tak horko, takže stání u horkého grilu je mnohem snesitelnější. Chladnější vzduch má také osvěžující účinek a celkově vytváří uvolněnější atmosféru.
2. Sezónní suroviny
Podzim je obdobím bohaté úrody. Dýně, kukuřice, brambory, houby, jablka nebo hrušky se skvěle hodí ke grilování. Maso lze doplnit kořenovou zeleninou a vše se dá dochutit bylinkami a kořeninami typickými pro toto roční období - rozmarýnem, tymiánem, skořicí nebo hřebíčkem. To dává jídlům zcela nový rozměr.
3. Více klidu a ticha
Podzimní grilování bývá tišší. Hmyz, který v létě často otravuje, mizí a celé setkání se nese v klidnějším duchu. Je to ideální příležitost zpomalit, vzít si deku a bez shonu si vychutnat jídlo a společnost.
4. Atmosféra, jakou jinde nevytvoříte
Kouř z grilu se krásně mísí s vůní podzimního listí a vytváří útulnou atmosféru večeře. Časný soumrak vás zve posedět si při svíčkách nebo zapálit oheň. To dodává grilování nádech romantiky a dobrodružství.
5. Praktičnost
Gril lze použít nejen pro přípravu jídla, ale také jako zdroj tepla, který vám umožňuje zůstat venku déle. Podzim je navíc ideální na pomalejší recepty - pečená žebra, marinovaná kuře, ale i guláš z kotlíku připravený vedle grilu.
Grilování na podzim má své neopakovatelné kouzlo a nabízí zážitek, který léto často nenabízí. Klidnější atmosféra, příjemnější počasí, bohatství sezónních surovin a možnost spojit přípravu jídla s útulným posezením u ohně dělají z podzimního grilování ideální způsob, jak si prodloužit čas strávený venku. Tak proč čekat až do příštího léta? Roztopte gril i na podzim a objevte nové chutě, vůně a chvíle, které vám toto roční období přináší.